Van de werkvloer….

  

Tijdens mijn carrière binnen Eurest kwam ik als tournantmanager op een locatie in Noord Holland. Nadat een flinke zoektocht naar een overdracht formulier of draaiboek kwam ik tot de conclusie dat deze er niet was.  Jammer, maar ik had inmiddels al behoorlijk wat ervaring dus ik ging aan de slag. Tegen de lunchtijd had ik alles strak staan en kwam er een uitzendkracht binnen om te helpen tijdens de piekuren.

Ik vroeg deze jongedame of ze ervaring had en ze antwoordde dat ze al vaker in een bedrijfsrestaurant had gestaan. Op mijn vraag of ze dan de warme kant voor haar rekening kon nemen en de snacks kon frituren, zodat ik de kassa kon doen, knikte ze bevestigend.
Voor de zekerheid leg ik toch even een en ander uit. “De kroketten bak je ongeveer 8 minuten, dan temperatuur je ze om te weten of ze uitgegeven kunnen worden, oke?”

Ja, dit was haar duidelijk dus ik dacht ik zit goed. Vervolgens zei ze: “De kaassoufflés gaan in het tosti ijzer….”. Waarop ik gelijk reageerde met:”Ehh ja, dat kan. Maar hier doen we ze gewoon in de frituur”…

Fijne werkdag allemaal.