FNV meldt: Staken of publieksvriendelijke acties?

  

Voor de FNV is de maat is vol. Ze gaan actie voeren.  De cateringbedrijven weigeren om hun   medewerkers een fatsoenlijke loonsverhoging te geven en zaken als reiskosten zijn niet of nauwelijks bespreekbaar. In deze tijd van economische groei maar ook prijsverhogingen is het noodzakelijk dat we een goede aanpassing van het loon krijgen.

De catering CAO staat toch al bekend, waar het gaat om de hoogte van de uurlonen, als een van de slechtste in Nederland. Van onze medewerkers, meestal 20 uur per week werkzaam, wordt verwacht dat ze flexibel, servicegericht, gastvrij en gedreven zijn. Maar daar staat nauwelijks iets tegenover en dat moet veranderen. Klantvriendelijk als we zijn hebben we niet gekozen voor keiharde acties zoals stakingen maar voor een publieksvriendelijke actie.

De FNV staat bij de poort van een aantal grote bedrijven, daar zullen onze bondsleden onze klanten een bloem aanbieden en verzoeken om deze aan de cateringmedewerkers te  geven. Dit als blijk dat onze gasten ons wel waarderen. Afhankelijk van de reacties van de werkgevers zal blijken of er stakingen gaan volgen, FNV is bereid om te knokken voor een fatsoenlijk betaalde baan.