Veilig in het verkeer

  

In de Compassie van oktober lazen we dat alle medewerkers die in een lease auto rijden een SafeDrivePod ontvangen. Deze Pod (een klein rond schijfje) voorkomt het gebruik van de smartphone in de auto. Alleen handsfree bellen en navigatie apps werken nog wel, maar alle overige apps niet. Dus geen Facebook, Twitter, Instagram etc..

Het is belangrijk om te weten dat het systeem niet kan volgen waar je bent, wanneer en hoelang. Dit is ook niet het doel van de SafeDrivePod, veilig rijden, veilig thuiskomen, dat is waar het om gaat. De ondernemingsraad juicht dit initiatief toe. Wij vinden de veiligheid van onze collega’s zeer belangrijk.

Als je geen lease auto hebt kun je zelf ook actie ondernemen om het gebruik van je telefoon te verminderen. Want ja, wees eerlijk, wij gebruiken onze smartphone helaas allemaal wel eens in de auto.  De makkelijkste oplossing is je handtas/smartphone in de kofferbak leggen zodat je niet in de verleiding komt er naar te kijken. Ook zijn er Apps te downloaden die hetzelfde doen als de SafeDrivePod bijvoorbeeld de App Automodus van Interpolis.

Veilige kilometers toegewenst!