Donatie Lighthouse Sports Foundation

  

In mei 2017 heeft de ondernemingsraad tijdens de training op Ameland een speciale opdracht gekregen. In de uitnodiging stond het verzoek om allemaal € 5,- mee te nemen.  Tijdens dag 3 van de training werd het geld ingezameld en werd de groep verdeeld in 4 subgroepen.

Iedere subgroep moest een goed doel kiezen die het totaal ingezamelde bedrag als donatie zou ontvangen. Onze bestuurders, die ook een dag aanschoven op Ameland, besloten spontaan ook een ‘duit in het zakje’ te doen. Waarvoor dank! Uiteindelijk zat er € 130,- in de pot wat door Compass verdubbeld is naar € 260,-.

Na een vurig betoog voor de ‘The Lighthouse Sports Foundation’ was iedereen geraakt. Vol passie werd dit goede doel gepresenteerd en vrijwel unaniem werden zij als winnaar gekozen uit de 4 goede doelen.

Deze foundation stelt zich ten doel om: “Kinderen met speciale behoeften de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan (sport)evenementen. Dit zodat de kinderen het plezier van het samen sporten kunnen ervaren en kunnen participeren in voor anderen zo vanzelfsprekende activiteiten”. “Voor de ouders van deze kinderen verschaffen wij nieuwe inzichten en mogelijkheden om hen zo een geweldig toekomstperspectief te bieden”. “Maatschappelijk creëren wij draagvlak voor acceptatie en integratie van speciale sporters in reguliere wedstrijden en evenementen”. Oprichters van de Lighthouse Sports Foundation Henriette en haar man Robert Brethouwer uit Aalten kregen 13 jaar geleden zelf een kind met speciale behoeften, zoontje Noah. Ondanks zijn uitdagingen geloven ze nog steeds in wonderen en genieten ze intens van hun kind.

Op 9 november jl. zijn Henriette en Robert naar ons hoofdkantoor in Amsterdam gekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Ondanks het bescheiden bedrag wilden ze graag naar ons toe komen om hun waardering voor onze donatie persoonlijk toe te lichten tijdens de OR Vergadering. Een gift aan de foundation draagt namelijk direct bij aan de doelstelling van de teams: Het inzamelen van geld om de vorming van een nieuw team mogelijk te maken.


Na een gezamenlijk lunch en een fotosessie, zijn Henriette en Robert weer richting de Achterhoek getogen. Hun verhaal heeft iedereen tijdens de vergadering aan het denken gezet….

Mocht je meer willen weten over de Lighthouse Sports Foundation
kun je de website bezoeken