Wie zitten er allemaal in de ondernemingsraad?

  

Gerard Koenen

Ik ben Gerard Koenen (51), ik ben vader van Quinty (22) en Sven(5). Met Quinty deel ik een woning in Gorinchem. Met mijn partner Sylvia, onze zoon Sven en haar dochter Rozerin (15), LAT ik in Leiden waar ik meestal verblijf. Na ruim 20 jaar horeca in binnen en buitenland, koos ik rond mijn 40ste voor de catering, eerst via een uitzendbureau en al snel gevolgd door een vast contract bij Avenance. Bij Eurest ben ik inmiddels zo’n 6 jaar in dienst nadat Avenance in Eurest opging. Ik werk inmiddels alweer 5 jaar als Chef-kok bij de Haagse hogeschool. Koken doe ik nauwelijks meer, maar aansturen, plannen en organiseren des te meer. We werken daar met een team van meer dan 50 personen en aangezien ik veel op de werkvloer aanwezig ben, krijg ik veel info over het wel en wee van de operatie. Daarnaast ben ik ook onderdeel van het management team en krijg het een en ander mee over besluitvormingen ter plekke.

Omdat ik net als alle andere werknemers te maken heb met besluitvormingen die locatie overstijgend zijn, die niet altijd als positief ervaren worden, ben ik op het idee gekomen mij voor de OR verkiesbaar te stellen toen de mogelijkheid zich voor deed.

Ik hoop daardoor meer inzicht, en meer begrip te krijgen, voor beslissingen die bijvoorbeeld op de werkvloer niet altijd goed begrepen worden.

Vanaf 8 juni 2017 zal ik officieel lid zijn van de OR, en wil graag gaan meedenken over beslissingen binnen de Compass-Group. Ik wil mijn kennis en ervaring gebruiken, om samen met de OR, de leidinggevenden, en jullie werknemers, tot besluitvormingen te komen die in ieders belang zijn. Mijn wens is tot een organisatie te komen die nog opener en transparanter is. Een organisatie die ondanks zijn grootte, dicht bij zijn werknemers staat, en waarbij de mensen zich gehoord en gezien voelen. Een organisatie waar het persoonlijke contact zorgt voor betrokken mensen, die zich iedere dag weer graag inzetten voor HUN bedrijf. Een bedrijf waar je bij wilt horen en waar je opgewekt naar toe gaat. Een bedrijf dat probeert de taken eerlijk te verdelen, zodat niemand te zwaar belast wordt. Als wij dit met z’n allen voor elkaar krijgen, kan het toch niet anders dat verzuim cijfers omlaag gaan?

Dit vraagt dus om inzet en een commitment van alle partijen!!

Met jullie betrokkenheid en positieve deelname in dit proces kan het toch niet anders dan lukken?!

Ik hoop de komende jaren met jullie hulp hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.

Tot ziens, Gerard Koenen