Wat doet een cleaning manager?

  

Ik ben Mohamed Ahadout en sinds 2015 ben ik lid van de Ondernemingsraad en lid van de commissie HSE, Healt Safety en Enviroment. Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Eurest services als cleaning manager op de locatie Shell in Amsterdam.

Zoals je misschien wel weet hebben we als compass-group Eurest catering locaties en Eurest Services locaties: schoonmaak, logistiek, offices als bedrijfsonderdelen. Op de Shell in Amsterdam zijn we verantwoordelijk voor 28 diensten en werken we met 90 medewerkers en heel veel onderaannemers die we inhuren voor specialistische werkzaamheden. Denk maar aan het reinigen van de ramen op 30 meter hoog of als er een groot VIP event is waarbij er heel veel schermen en podia  geïnstalleerd moeten worden, dat vereist allemaal een aparte werkkennis en werkhouding en zo zijn er nog tal van werkzaamheden die we voor shell mogen uitvoeren.

De Afdeling schoonmaak is verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak, laboratoria en industriële schoonmaak, glas en gevelreiniging, afvalverwerking, ongedierte bestrijding en groen onderhoud binnen en buiten, dit doe ik natuurlijk niet alleen, ik stuur samen met mijn assistente Jetty Winter 28 schoonmakers aan en ook de subcontractors die bij ons op frequente dagen de werkzaamheden uitvoeren.

De afdeling logistiek is verantwoordelijk voor alle zending wereldwijd en ontvangt ook gevaarlijke zendingen vanuit het buitenland. Dit allemaal vereist een andere manier van denken en de veiligheid sta dat daarbovenop, ze brengen de post rond in het gebouw en doen kleine verhuizingen intern.

De Office servicedesk dat zijn onze ogen oren van het pand daar komen alle vragen binnen en die zetten het weer uit naar de betreffende afdelingen, deze afdeling zorgt er ook voor dat alle vergader-area’s dagelijks in orde zijn. De events afdeling zorgt voor de grote Event en Vip events en die werken samen met famous flavours om er een mooi feest van te maken.
We houden wekelijks een Toolbox, lopen safetywalks en nodigen elk kwartaal alle medewerkers uit voor een HSE Q-campagne. Ik heb een hoop campagnes mogen doen en ze zijn allemaal erg leerzaam en leuk om te mogen meemaken.

Het werken op zulke grote locaties is afwisselend en geeft veel mogelijkheden om ons werk op een andere manier in te delen.