John Spruit

Ik ben John Spruit, een Rotterdammer in hart en nieren, geboren in 1967 maar nog steeds in de bloei van mijn leven. Als thuisbasis heb ik het culinaire en gastvrije Twente. Ik ben dagelijks werkzaam met veel passie namens de Compass Group bij Shell Pernis in de rol van Executive Chef / Cateringmanager. Mezelf blijven ontwikkelen op ieder niveau is mijn doel. Zo ben ik de afgelopen jaren afgestudeerd als International Erkend Gastronoom/Sommelier, Kaasmeester en Orthomoleculair voedingsdeskundige en ben nog steeds niet uitgeleerd… Verder ben ik gelukkig gehuwd en trotse papa van 4 kinderen.

Mijn hobby’s zijn motorrijden op de Harley, het organiseren van wijnreizen, buiten koken, deelnemen aan Internationale kookwedstrijden, studeren en het schrijven van kookboeken.

Sinds enkele jaren ben ik actief lid en Ambassadeur van Euro Toques en tevens juryvoorzitter van de Euro Toques Chef Award.John Spruit
Euro Toques (‘toque’ is het Franse woord voor koksmuts) werd in 1986 opgericht door Paul Bocuse en Pierre Romeyer en heeft vertegenwoordigingen in bijna alle Europese landen.
Landelijk en Europees worden er diverse activiteiten georganiseerd om duidelijk te maken dat we terecht bezorgd moeten zijn over de kwaliteit en de smaak van ons voedsel en over het voortbestaan van landelijke en regionale culinaire tradities. Daarom mogen deze tradities en ambachtelijke bereidingswijzen niet uit het oog verloren worden. Euro-Toques onderscheidt zich van de hedendaagse voedsel en drankensector door vooral gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen. Leden van Euro-Toques binden zich aan een erecode. Hierin is vastgelegd dat naar eer en geweten wordt gekookt, met natuurlijke producten en een eerlijke voorlichting aan de klant. Ook is opgenomen dat Euro-Toques culinaire tradities in stand wil houden.
Naast eerlijk voedsel en koken volgens de Euro Toques van Eer is veiligheid ook een belangrijk aspect.

Waarom mijn toetreden tot de ondernemingsraad?

Ik vind het belangrijk dat afspraken over personeelsbeleid worden nageleefd en wil ik graag de belangen van mijn collega’s behartigen. Tevens vind ik het belangrijk om een bijdrage te leveren vanuit de OR t.b.v. de continuïteit van de Compass Group, mezelf verder ontwikkelen op het gebied van argumenteren, netwerken, het beoordelen van het beleid en het verkrijgen van een helicopterview. Ik wil als gemotiveerd ondernemingsraadslid niet alleen praten maar ook dingen organiseren in de breedste zin van het woord. Nieuwe initiatieven ontplooien en voorstellen doen naar de toekomst.